Radioaficionats.CAT

Subskrybuje zawartość Radioaficionats.CAT
Portal d'informacio d'URCAT
Zaktualizowano: 4 godziny 57 minut temu

Tutorial: Software de ràdio en una raspberry pi

pt., 18/09/2020 - 04:00

 

EA3DYY – Joan F. – ha creat un breu tutorial on es mostra programari divers en una raspberry pi per a usar en radioafició: control d’equip , SSTV,  tota mena de modes digitals, etc.

 

 

 

Font: EA3DYY , Joan F.
͏͏ ͏͏

Si t’ha agradat llegir aquesta notícia, associa’t a URCAT, l’Associació Nacional dels Radioaficionats Catalans.

 

Kategorie: ca

11a Trobada al Castell de Montesquiu

wt., 15/09/2020 - 23:00

͏͏El proper dissabte 19 de setembre de 2020, entre les 9h i 14h, tindrà lloc la onzena trobada de radioafició al Castell de Montesquiu. La trobada està pensada com un dia de camp en família. S’activarà l’estació EG3CM. Degut al COVID-19 NO hi haurà el tradicional esmorzar. Hi haurà taules i cadires per als radioclubs i entitats que participin, fins a un màxim de 10 persones per entitat. A disposició del radioaficionats, hi haurà dues estacións HF ( fonia + digitals)  amb dipol HF-NVIS . També dos equips per a VHF  i UHF, amb antena bibanda V/UHF i possibilitat de DMR.  L’equip de col·laboradors de Braindmeister presentaran nous tipus d’equips i modalitats.

Font: EA3AYR – Miquel Àngel, FCR.
͏͏

Si t’ha agradat llegir aquesta notícia, associa’t a URCAT, l’Associació Nacional dels Radioaficionats Catalans.

Kategorie: ca

Seminaris EUMETSAT gratuïts

pt., 11/09/2020 - 19:27

 

L’organització Europea per a l’Explotació de Satèl·lits Meteorològics, EUMETSAT, organitza una sèrie de seminaris sobre processat i tractament de dades meteorològiques, d’oceanografia, de qualitat de l’aire i de clima en general. Son seminaris gratuïts, amb previ registre, breus de durada, entre una i dues hores.

Inclouran presentacions i demostracions de tractament de dades de satèl·lits meteorològics així com els programes per a processar-les. També alguna pràctica a executar al ritme de cadascú i amb possibilitat d’interactuar i preguntar als experts en la matèria. Van destinats a públic molt variat com proveïdors de serveis, científics, personal orientat a pronòstic meteorològic. S’aprendrà sobre quins són el sistemes de dades obertes d’EUMETSAT i COPERNICUS, com accedir a les dades, com trobar la informació sobre la dada i eines de tractament de les dades. S’entregarà un certificat de participació. Aquests són els seminaris:

 • Quina és l’alçada de l’oceà? Descoberta de dades d’altimetria. 16 de setembre de 2020, 12:00 UTC.

 • Llum en l’escalfor: què ens diu la radiació sobre el subsòl, l’aire i el foc. 30 de setembre de 2020, 12:00 UTC.

 • Curs d’entrenament en habilitats satel·litals: breu introducció. 6 d’octubre de 2020, 13:00 UTC.

 • Un estiu d’incendis: els incendis forestals d’Austràlia del 2019.  14 d’octubre de 2020, 12:00 UTC  +  Segona sessió 19 d’octubre de 2020, 12:00 UTC.

 • Enregistrament climàtic de la brillantor del sol. 28 d’octubre de 2020, 12:00 UTC.

 • Sessió mensual sobre el temps actual.  Novembre de 2020, 12:00 UTC.

 • El color dels oceans.  25 de novembre de 2020, 12:00 UTC.

 • Què és un conjunt quadriculat de dades o com crear-lo?  9 de desembre de 2020, 12:00 UTC.

 • Caixa d’eines d’aplicacions avançades d’anàlisi de dades climàtiques. Desembre de 2020, 12:00 UTC.

 

 

We have a selection of free short courses available for those interested in data discovery! Register now to learn more about the #weather, #oceanography, #AirQuality or #climate – more info here: https://t.co/o5UNuRK2K0 pic.twitter.com/HcxkpJYDUJ

— EUMETSAT (@eumetsat) September 9, 2020

 

Font: EUMETSAT
͏͏

Si t’ha agradat llegir aquesta notícia, associa’t a URCAT, l’Associació Nacional dels Radioaficionats Catalans.

 

Kategorie: ca

Bona Diada 2020

czw., 10/09/2020 - 18:28

 

La Unió de Radioaficionats de Catalunya us desitja una bona Diada 2020. Així mateix anima a tots el radioaficionats que ho desitgin, a participar en el net que hi haurà l’11 de setembre entre les 10h i 21h, hora local, a les conferències echolink CATALANA i RADIOCAT. Es tracta de fer un QSO per a desitjar-se una bona Diada i tots els participants rebran una QSL conmemorativa.

 

Font: URCAT
͏͏

Si t’ha agradat llegir aquesta notícia, associa’t a URCAT, l’Associació Nacional dels Radioaficionats Catalans.

Kategorie: ca

ISS activa en mode repetidor creuat FM.

pon., 07/09/2020 - 21:30

 

Des del passat 2 de setembre, l’Estació Espacial Internacional té actiu el mode repetidor creuat en FM. La freqüència de baixada és 437.800 MHz . Freqüència de pujada 145.990 MHz . Subto  CTCSS 67 Hz. ARISS va emetre un comunicat on anunciava que havia quedat instal·lat el primer element d’una nova generació de sistemes de ràdio per a l’estació de radioaficionat de l’ISS. S’anomena InterOperable Radio System (IORS) i  s’allotja al mòdul Columbus. L’IORS reemplaça l’equipament Ericsson datat de l’any 2000. El primer mode operatiu és en mode de repetidor creuat en FM: pujada a 145.990 MHz, baixada a 437.800 MHz, subto 67 Hz.

L’IORS fou llançat el 6 de març de 2020. Es basa en un transceptor Kenwood D710GA i es fruit de 5 anys de treball de l’equip de voluntaris ARISS en temes hardware. Permetrà modalitats diverses com estació de ràdio en alta potència, APRS, mode repetidor creuat, SSTV, etc. Una segona unitat IORS serà instal·lada en el mòdul de servei Rus tan bon punt hagi aconseguit la certificació. Això permetrà una doble operativitat i redundància hardware.

En la propera generació d’IORS s’inclourà altres elements com repetidors en banda L o per exemple una raspberry pi anomenada ARISS-PI, que permetria operacions en SSTV de manera més constant. Els donatius al programa ARISS es poden fer a  https://www.ariss.org/donate.html

 

Font: ARISS
    ͏͏

Si t’ha agradat llegir aquesta notícia, associa’t a URCAT, l’Associació Nacional dels Radioaficionats Catalans. 

 

Kategorie: ca

Globus estratosfèric emetrà a VLF: 14,2 kHz

pon., 07/09/2020 - 12:30

 

La Universitat de Tecnologia de Varsòvia, planeja enlairar un globus estratosfèric el proper 12 de setembre. Hora estimada d’enlairament entre 11h-12h UTC.  El globus anirà equipat amb una antena de 210m de llargada pensada per a VLF, capaç de radiar un camp electromagnètic a 14,2 kHz, l’antiga freqüència de l’estació polonesa de Babice. Es tracta d’un dipol vertical, doblegat pel mig i alimentat pel centre, amb una esfera capacitiva i una bobina axial vertical.

 

 

El projecte forma part d’una tesi doctoral i s’agrairan informes de recepció:  correu a stowarzyszenie (arrova) radiostacjababice.org. Les coordenades d’enlairament són 53°00’46.3″N 20°55’52.4″E, Przasnysz Airport, Poland. Es preveu un vol de 3 hores a una altitud de fins a 30 km. El giny emetrà portadora continua A1  a 14,2 kHz. Se’n podrà fer seguiment per APRS a 144,8 MHz ( cercar a aprs.fi com a SP5AXL ) i també a 868 MHz. En certa manera es tracta d’una estació globus bessona de l’estació de Grimeton.

 

Font: https://www.facebook.com/radiostacjababice/
    ͏͏

Si t’ha agradat llegir aquesta notícia, associa’t a URCAT, l’Associació Nacional dels Radioaficionats Catalans. 

 

Kategorie: ca

Nou mètode de caracterització d’esporàdiques E

pon., 07/09/2020 - 11:43

 

El laboratori de recerca de la força aèria dels EEUU a New Mexico, AFRL, ha experimentat un mètode per a caracteritzar les esporàdiques E que succeeixen quan apareixen grans estructures de plasma d’electrons en l’alta atmosfera.

Aquestes estructures de plasma, que es poden donar a mitges latituds del planeta, poden afectar la propagació de manera positiva o negativa. Els entusiastes de VHF sovint utilitzen propagació d’esporàdica E per a fer QSOs llunyans i DX.

Membres d’AFRL i de la universitat de New Mexico han desenvolupat un nou  mètode que es basa en l’aprofitament de la RF i el soroll radioelèctric emès no intencionadament per les línies elèctriques. Donat que les línies elèctriques són per arreu, es pot observar esporàdiques E en una zona propera a l’observatori de longituds d’ona llargues, LWA, de la Universitat de New Mexico. (longituds d’ona llargues entès des del punt de vista astronòmic, és a dir HF i VHF). Aquesta tecnologia pot resultar d’interès per a radioaficionats, mariners, militars i radiodifusió. Els radioaficionats fa temps que s’aprofiten de les esporàdiques E per a DX en bandes de 2 metres i 6 metres. Fins al moment l’única manera de detectar esporàdica E activa era amb observacions de prova i error en el moment que succeïen.

Chris Fallen, investigador i radioaficionat – KL3WX – indica que usen un mètode semblant a predir tempestes amb radar. Usen el soroll radioelèctric per les línies elèctriques com a emissions de radar i en capten el rebot ionosfèric. Un millor coneixement conduirà millorar el disseny de sistemes de ràdio per a minimitzar els efectes adversos i aprofitar-se dels efectes positius de les esporàdiques E, com per exemple en xarxes de comunicació d’emergència.

Chris Fallen ha participat en molts altres experiments ionosfèrics des de la universitat d’Alaska. Principalment en la instal·lació HARP i emissions des de l’observatori d’Arecibo

L’observatori LWA s’anomena The Owens Valley Long Wavelength Array. És format per un array de 288 antenes dipol creuats, amb ample de banda de 58MHz i funcionant amb interferometria. El sistema treballa amb senyals dentre 27 i 85 MHz. Hostatja el correlador més gran del món que permet correlar fins a 512 senyals, que junt amb l’array de dipols creuats permet fer una imatge completa del cel.

 

Fonts i crèdits: Universitat New Mexico,  AFRL, KL3WX, ARRL.
    ͏͏

Si t’ha agradat llegir aquesta notícia, associa’t a URCAT, l’Associació Nacional dels Radioaficionats Catalans. 

 

Kategorie: ca

Tutorial: vincular Swisslog amb WSJT-X

pt., 04/09/2020 - 18:00

 

EA3DYY – Joan F. – ha creat un breu tutorial on es mostra com vincular el programa de log Swisslog amb el programa de modes digitals WSJT-X. L’objectiu és que els contactes en WSJT-X , FT-8 o d’altres modes digitals, quedin automàticament anotats a Swisslog. Una manera de tenir tots els contactes unificats en un únic programa de log.

 

 

Font: EA3DYY , Joan F.
͏͏ ͏͏

Si t’ha agradat llegir aquesta notícia, associa’t a URCAT, l’Associació Nacional dels Radioaficionats Catalans.

 

Kategorie: ca

Nau repetidor digitau a Vau d’Aran: ED3YAU

czw., 03/09/2020 - 19:57

 

Ençà Dimèrcles dus de Seteme , ei operatiu un nau repetidor digitau en Aran (Baqueira). Aguest repetidor opère en DMR BM ena freqüéncia 438.225 Mhz (-7.6 Mhz) Color1, 10 Watt, TG 21460 e TG 2085 (França oèst ).

 

Font: EA3EXE , EA3HSL , EA3ACO, EA3ANS, EB3AM
͏͏ ͏͏

Si t’ha agradat llegir aquesta notícia, associa’t a URCAT, l’Associació Nacional dels Radioaficionats Catalans.

 

Kategorie: ca

XXXVIIè Concurs Ciutat de Tarragona

pt., 28/08/2020 - 21:32

El ràdioclub del Tarragonés, EA3RCY, convoca el XXXVIIè Concurs Ciutat de Tarragona. El periode es el cap de setmana del 26 i 27 de setembre de 2020. S’estableixen els següents mòduls de temps per al concurs:

 • Dissabte 26 de 10:00 a 11:00, de les 11:00 a 12:00, de 12:00 a 13:00, de 17:00 a 18:00 i de 18:00 a 19:00. (5 mòduls). 

 

 • Diumenge 27 de 10:00 a les 10:30, de las 10:30 a las 11:00, de 11:00 a les 11:30, de las 11:30 a las 12:00, de las 12:00 a las 12:30, de las 12:30 a las 13:00, de las 13:00 a las 13:30 y de las 13:30 a las 14:00. (8 mòduls de 30 MINUTS).

Aquest any varia el temps dels mòduls del diumenge que passen a ser de 30 minuts, per la qual cosa augmenta el número de mòduls. Cada estació podrà ser contactada un cop dins de cada mòdul establert.

Bases del concurs 2020 .

 

 

Font: EA3RCY
͏͏ ͏͏

Si t’ha agradat llegir aquesta notícia, associa’t a URCAT, l’Associació Nacional dels Radioaficionats Catalans.

 

Kategorie: ca

Tutorial: Vincular WSJT-X amb SWISSLOG a través d’ IP. Control del transceptor amb FLRIG

wt., 25/08/2020 - 20:24

 

EA3DYY – Joan F. – presenta  un tutorial de com vincular per IP el programa WSJT-X, ubicat en una Raspberry Pi, amb el programa Swisslog, que separadament queda en un PC de Windows. El transceptor es controla a través del programa FLRIG des de la pròpia raspberry. Aquest projecte ha estat possible gràcies a les explicacions publicades prèviament per KM4ACK, aquí expresso el meu agraïment. També expressó reconeixement a EA3GCV, Jordi Quintero per la seva feina en el magnífic Swisslog.

 

 

Enllaços d’interès:

 Manual de Swisslog

 Descàrrega de Swisslog per Windows

 Install FT8 WSJTX Raspberry Pi Buster

 

Continguts d’aquest tutorial.

1.- Aprenem a instal·lar per primer cop Rasbian en una Raspberry PI B 3 en una pantala de 7”. Descàrrega de Raspbian.

2.- Actualitzem el sistema i instal·lem WSJT-X Web de descàrrega.

Enllaç directe de descàrrega.

3.- Configuració del dispositiu de so.

4.- Configuració del CAT. En cas de conflicte en la configuració del port de comunicacions, seguiu aquest vídeo de KM4ACK per solucionar-ho: Rig control on Raspberry PI .

5.- Descàrrega de FLRIG per al control del transceptor. Vídeo d’instal·lació de FLRIG per KM4ACK .

Manual FLRIG .

6.- Vinculació del CAT al port sèrie a través de FLRIG

7.- Vinculació de WSJT-X en la raspberry al PC a través de IP.

 

Font: EA3DYY , Joan F.
͏͏ ͏͏

Si t’ha agradat llegir aquesta notícia, associa’t a URCAT, l’Associació Nacional dels Radioaficionats Catalans.

Kategorie: ca

Concurs Comarques Catalanes VHF 2020

czw., 20/08/2020 - 23:29

L’ARCAT convoca la 31ena edició del Concurs Comarques Catalanes per al cap de setmana del 12 i 13 de setembre de 2019. L’horari del dia 12 és de 14h a 20h UTC. L’horari del dia 13 és de 06h a 12h UTC . Banda 144/145 en FM, SSB i CW. Les bases i resta d’informacions són disponibles a la web www.comarques.cat . L’entrega de premis es farà el mes de gener de 2021.

La versió 2.17 del programa VUContest que permet enviar els resultats del concurs.

Font: ARCAT
͏͏ ͏͏

Si t’ha agradat llegir aquesta notícia, associa’t a URCAT, l’Associació Nacional dels Radioaficionats Catalans.

Kategorie: ca

Danys al radiotelescopi d’Arecibo

czw., 20/08/2020 - 19:50

 

El passat 10 d’agost el radiotelescopi d’Arecibo va patir greus danys quan un cable d’acer es va trencar i va caure sobre el reflector parabòlic. La caiguda del cable d’acer es va produir a les 2:45 am i va provocar danys greus en una llargada d’uns 30 metres del plat parabòlic, d’uns 305 metres de diàmetre. El cable no era dels de suport de l’estructura principal d’antenes sinó un cable auxiliar amb funcions d’estabilització, afegit els anys 90s. Els responsables la instal·lació han obert una investigació per a determinar les causes de l’accident i han manifestat la voluntat de poder tornar a la operativa habitual tan prompte com sigui possible. El radiotelescopi va iniciar observacions l’any 1963 i en els darrers anys ha fet experiments fins i tot en HF.

 

Font: diverses
͏͏ ͏͏

Si t’ha agradat llegir aquesta notícia, associa’t a URCAT, l’Associació Nacional dels Radioaficionats Catalans.

Kategorie: ca

Nou Repetidor R3 a Eivissa

sob., 01/08/2020 - 22:00

 

Ha quedat actiu un nou R3 a l’Illa d’Eivissa. L’indicatiu és ED6YAE, freqüència d’entrada 145.075 MHz, freqüència de sortida 145.675 MHz,  subto 173,8 Hz, potència 10 Watt. Degut a la propagació troposfèrica estival, el repetidor arriba amb excel·lents senyals a les comarques costeres del Principat i del País Valencià, el que dóna moltes facilitats de comunicació entre els Païssos Catalans. Heus aquí un exemple de QSO;

 

 

Font: EA3HSL, Jordi
͏͏ ͏͏

Si t’ha agradat llegir aquesta notícia, associa’t a URCAT, l’Associació Nacional dels Radioaficionats Catalans.

 

Kategorie: ca

L’URCAT us desitja un bon estiu 2020

pt., 31/07/2020 - 15:00

 

En aquest dies de descans estiuenc, en un temps convuls per el COVID-19,  l’URCAT us desitja un Bon Estiu. Ens retrobem al setembre amb renovades energies.  ͏͏ ͏͏ ͏͏ ͏͏ ͏͏

 

Kategorie: ca

Cancel·lació de la trobada de la Cerdanya 2020

pt., 31/07/2020 - 01:00

 

La popular trobada de radioaficionats a la Cerdanya que aquest any 2020 havia de celebrar la 39a edició, ha quedat cancel·lada degut a la pandèmia de COVID-19. Aquest és el text que la junta del Radioclub de la Cerdanya, EA3RCP, ha donat a conèixer:

«Com sabeu aquest any prou difícil per tots degut a la problemàtica del COVID19, pràcticament el 100% de trobades, activitats, etc, han quedat suspeses. Per tant des de el Radio Club de Cerdanya us fem saber que la trobada que es fa cada any a primers d´agost queda SUSPESA. Tot amb tot, alguns dels integrants del radioclub, el cap de setmana que pertocaria la trobada, farem una activació a 40m i 80m en record de la germanor que sempre ha tingut aquest esdeveniment a la nostra comarca.

Esperem l’any vinent poguem seguir organitzant-la, cosa que voldrà dir que la situació general haurà millorat per tots. 

Us informarem del dia de l´activació per si voleu fer el contacte amb EA3RCP, que com no, us farà arribar una tarja QSL.

Rebeu una forta abraçada dels vostres amics del Radio Club de Cerdanya.»

͏͏ ͏͏

Font: EA3RCP
͏͏ ͏͏

Si t’ha agradat llegir aquesta notícia, associa’t a URCAT, l’Associació Nacional dels Radioaficionats Catalans.

 

Kategorie: ca

Instal·lació i legalització d’antenes

pt., 24/07/2020 - 20:56

El proper dimarts 28 de juliol a les 20h hora catalana, tindrà un lloc un NET a les conferències echolink RADIOCAT i CATALANA sobre tot allò relacionat amb l’instal·lació i legalització d’antenes. Anirà a càrrec d’en EA3CWQ, Jaume, que aportarà informació sobre instal·ladors, butlletins, tràmits i assegurances. Serà obert a tothom i qui tingui preguntes, ja les pot anar preparant per a fer en directe.

 

Font:   EA3HKM, Lluís

Si t’ha agradat llegir aquesta notícia, associa’t a URCAT, l’Associació Nacional dels Radioaficionats Catalans.

Kategorie: ca

Fira virtual: QSO Today Virtual Ham Expo 2020

czw., 23/07/2020 - 22:03

 

La pandèmia del COVID-19 ha provocat la cancel·lació de les fires principals d’aquest any 2020: Dayton Hamvention, MercaHam, Friedrichshafen HamRadio i Tokyo Ham Fair. Així que ha sorgit una iniciativa de fer una fira mundial de radioafició totalment virtual: QSO Today Virtual Ham Expo 2020

Es tracta d’una iniciativa del creador del podcast QSO TODAY AMATEUR RADIO PODCAST, 4Z1UG / WA6IGR, Eric. Tindrà lloc el cap de setmana del 8-9 d’agost de 2020. Aquest és el programa d’actes:

 

 

El registre és gratuït. Hi haurà regals diversos. Hi participaran amb xerrades una setantena de radioaficionats de reconegut prestigi. Les conferències es podran visualitzar sota demana durant 1 mes, fins el 9 de setembre.

 

Font:   www.qsotodayhamexpo.com

 

Si t’ha agradat llegir aquesta notícia, associa’t a URCAT, l’Associació Nacional dels Radioaficionats Catalans.

 

Kategorie: ca

Tokyo Ham Fair 2020 cancel·lada.

wt., 21/07/2020 - 15:57

 

Igual com va ocórrer amb la fira Friedrichshafen HamRadio 2020, o el MercaHam 2020,  la fira Tokyo Ham Fair 2020 també ha estat cancel·lada degut a la pandèmia del Coronavirus. Ho ha anunciat recentment el president de la JARL Yoshinori Takao, JG1KTC . La fira era prevista pels dies 31 d’octubre – 1 de novembre. Habitualment es celebra a finals d’agost encara que per a l’edició 2020 s’havia endarrerit a la tardor, degut als Jocs Olímpics i Paralímpics d’estiu.

Aquesta fira es celebrà per primera vegada l’any 1977 al districte Harumi de Tokyo i s’ha celebrat cada any sense interrupcions. L’any 1996 es va traslladar al districte Ariake. De 1999 a 2001 es va celebrar a la ciutat de Yokohama, a la prefectura de Kanagawa. El 2002 va tornar al districte d’Ariake. La darrera edició, la de 2019, hi varen concórrer 42000 persones.

 

 

Font: JARL

 

Si t’ha agradat llegir aquesta notícia, associa’t a URCAT, l’Associació Nacional dels Radioaficionats Catalans.

 

Kategorie: ca

Un radioaficionat ajuda en les comunicacions d’un avió

pt., 17/07/2020 - 16:41

 

La nit del passat 9 de juliol de 2020, un avió en servei d’ambulància aèria, va enlairar-se de Santiago de Xile per a recollir un pacient a l’Illa de Pasqua, a l’oceà Pacífic. L’avió va perdre la comunicació amb el control aeri a més de  1000 milles nàutiques del continent. El pilot es va posar a la freqüència de la «Cadena Peruana de Socorro» a 7100 Khz.

Si bé el net QSO de la «Cadena Peruana de Socorro» havia finalitzat poca estona abans, el col·legues Guillermo OA4DTU i Giancarlo OA4DSN encara estaven a l’escolta i l’avió va poder contactar amb el primer d’ells. El pilot va poder explicar la situació d’incomunicació, aparentment degut a una fallada tècnica en l’equip de comunicació per satèl·lit. Va demanar-los assistència per a contactar per telèfon amb el Control Aeri Oceànic de la Direcció General de Aeronàutica de Xile, que és qui controla aquell sector aeri de 32 milions de quilometres quadrats a l’Oceà Pacífic, davant la cosa xilena.

El control aeri xilè va mostrar-se sorprès a la vegada que alleugerit per la comunicació donat que efectivament havien activat l’alerta per a la pèrdua de contacte amb l’aparell. L’equip remot d’HF de l’Illa de Pasqua estava fora de servei de manera que no podien contactar amb l’aparell. Es varen fer un 10 comunicats durant quasi 3 hores tot indicant les posicions i horaris de la ruta, així com d’altres indicacions entre pilots i control aeri. D’altres col·legues OA estaven a punt d’operar en cas que hagués estat necessari, fins que l’aeronau va arribar a destí. De fet, a les 04:30 UTC l’avió va poder contactar per VHF amb la torre de control de l’Illa de Pasqua d’on rebé instruccions per a descens i aterratge.

Va haver-hi alegria i satisfacció de tots els presents a la freqüència. Més tard el pilot es va posar en contacte per telèfon amb en Guillermo per agrair-li personalment l’ajut i li va enviar una fotografia de l’avio a la pista de Mataveri, on tot i la pluja, estaven a l’espera de rebre el pacient a traslladar a Santiago de Xile.

Una gesta que reafirma el rol dels radioaficionats en situacions d’emergència.

 

Font: Radio Club Peruano OA4O

 

Si t’ha agradat llegir aquesta notícia, associa’t a URCAT, l’Associació Nacional dels Radioaficionats Catalans.

 

Kategorie: ca