Radioaficionats.CAT

Condividi contenuti Radioaficionats.CAT
Portal d'informacio d'URCAT
Aggiornato: 1 ora 15 min fa

Declaració de la Unió de Radioaficionats de Catalunya, URCAT

Lun, 14/10/2019 - 09:00

La Unió de Radioaficionats de Catalunya, expressa una enèrgica protesta i absolut rebuig de les sentències condemnatòries del Tribunal Suprem de l’Estat Espanyol als Presos Polítics Catalans. La Presidenta del Parlament, els membres del Govern Català així com els líders socials durant l’1 d’Octubre, varen ser acusats d’uns delictes inexistents i jutjats en un judici televisat en el qual tota la ciutadania va poder veure la vulneració de drets bàsics dels acusats.

͏͏

Un judici farsa: amb membres del tribunal públicament en convivència amb partits polítics que manifesten a diari catalanofòbia; amb una acusació particular que és un partit polític clarament franquista; amb trames d’amiguisme dins els màxims estaments judicials de l’Estat; amb manca de separació de poders; amb un jutge instructor amb mèrits insuficients per al càrrec; amb uns atestats policials plens de falsedats com demostren les imatges televisives; amb una fiscalia que no busca la veritat dels fets i la justícia sinó el càstig i acarnissament inventant-se delictes; una justícia sorda als dictàmens d’organismes especialitzats en drets humans de l’ONU i ONGs que exigien l’alliberament immediat de la presó provisional en que han mantingut els presos durant dos anys. En definitiva, una autèntica vergonya en l’Europa democràtica com continuació del “a por ellos” instigat pel cap de l’Estat.

 ͏͏

 No acceptem les sentències condemnatòries. No les acatem.  

͏͏

Denunciem i rebutgem també, la continua repressió exercida pel poders de l’Estat. En forma de detencions i empresonaments que no respecten els drets i basats en acusacions falses. En forma d’alterar judicialment el normal funcionament de les institucions democràtiques impedint els elegits accedir al seu càrrec. En forma de persecució per motius d’identitat nacional, idees polítiques i llengua. En forma de limitació de drets elementals de llibertat d’expressió, reunió i manifestació.

Fem una crida a tota la comunitat de radioaficionats a mostrar públicament el seu rebuig més absolut, enèrgic i pacífic a les sentències; a defensar els seus drets bàsics com a ciutadans que l’Estat no pot anihilar; a participar en els actes de protesta liderats per les entitats i la societat civil.

 ͏͏

La Llagosta a 14 d’octubre de 2019.

͏͏ ͏͏

_______________________________________________________________________

Statement of UNIÓ DE RADIOAFICIONATS DE CATALUNYA, URCAT

The Catalonia’s Amateur Radio Union URCAT wish to express a strong protest and absolute rejection of the guilty verdict of the Catalan Political Prisoners announced today by the Spanish Supreme Court. The former parliament chairwoman, the former cabinet members and the activist leaders on October 1st 2017 ( independence referendum day ), were charged and judged of non-existent crimes in a TV-broadcasted trial in which all the citizens could see the violation of their elementary rights.

It was a far-fetched trial: some members of the jury were promoted and influenced by parties that demonstrate on a daily basis Catalan-phobia. The private prosecution was carried out by a Francoist political party. There is a well-known and published cronyism at the Supreme Court members. There was lack of separation of powers. The investigating judge have no achievement enough for the position. There were plenty of falseness at the police reports as shown at video recordings. The prosecutor’s office didn’t search for the truth, the truly facts and justice but the punishment and cruelty by inventing crimes. There is a blind justice to the reports of specialized agencies in human rights of the UN and NGOs who demanded to liberate immediately the political prisoners who had been kept in pre-trial imprison for two years. In short, a real shame in the democratic Europe and a witch hunting instigated by Spanish King in his speech on October 3rd 2017.

We reject the court sentence. We do not comply with the jury verdict.

We denunciate and reject the persistent repression carried out by the powers of the state as well. Recently there were new citizens’ arbitrary arrests and imprisonments. They were charged according Police reports based on false evidences and disrespectful their elementary rights. There is judicially altering the normal functioning of democratic institutions preventing the elected from gaining access to their position. There is Police harassing based on the national identity, political ideas and language. Elementary and civil rights, freedom of expression, right of assembly and right of protest are being criminalized.

We call on the entire radio amateur community to publicly show their absolute, most energetic and peaceful rejection of sentences. We call to defend the civil rights which the Spanish State mustn’t ban. We call to participate in the protests led by civil rights organizations.͏͏ ͏͏ ͏͏

͏͏ ͏͏ ͏͏
URCAT  headquarters, October 14th 2019.͏͏ ͏͏ ͏͏

͏͏ ͏͏ ͏͏͏͏ ͏͏ ͏͏

Categorie: ca

Robatori a Lleida, EA3RCK

Mar, 08/10/2019 - 09:49

El Radioclub Lleida, EA3RCK, va sofrir un robatori la nit del 5 al 6 d’octubre a l’instal.lació d’Alcoletge. El lladre es va endur un Repetidor Yaesu i dues fons d’alimentació de 40A. Afortunadament no s’endugué les cavitats resonants ni el repetidor R2 analògic. S’ha retirat tot el material del local fins que la porta sigui substituïda.

El Radioclub Lleida varen interposar la corresponent denúncia a Mossos i fan una crida a col·laborar per si algú detecta aquest material en mercats de segona mà.

 ͏͏ ͏͏ ͏͏ ͏͏ ͏͏ ͏͏

Font: EA3RCK ͏͏ ͏͏ ͏͏

͏͏ ͏͏ ͏͏
Si t’ha agradat llegir aquesta notícia, associa’t a URCAT, l’Associació Nacional dels Radioaficionats Catalans. ͏͏

Categorie: ca

L’Estació Espacial Internacional ISS activa en SSTV, Octubre 2019

Dom, 06/10/2019 - 23:53

 ͏͏ ͏͏ ͏͏
Novament l’Estació Espacial Intetnacional, ISS, estarà activa en SSTV (format PD-120) a 145.800 FM com a part de l’experiment Inter-Mai-75. Transmet amb un Kenwood TM D710E segons el següent calendari:

• Dimecres 9 d’octubre de 2019 desde les 09:50 UTC fins a les 14:00 UTC.
• Dijous 10 d’octubre de 2019 desde les 08:55 UTC fins a les 15:15 UTC. ͏͏ ͏͏ ͏͏

Les imatges captades el poden fer públiques al següent enllaç.  En ocasions anteriors s’han pogut captar boniques imatges: ͏͏ ͏͏ ͏͏

 ͏͏ ͏͏ ͏͏
͏͏ ͏͏ ͏͏

#ISS summary 03-08-2019 pic.twitter.com/BPQQ3oTPIb

— Jaume

Categorie: ca

Col·laboració URCAT a l’Altra Ràdio: Octubre 2019

Dom, 06/10/2019 - 16:14

En aquest enllaç es pot escoltar la col·laboració del president de l’URCAT al programa Altra Ràdio de Ràdio 4 amb data 2 d’octubre de 2019.

Enllaç mp3 = Altra Ràdio 2 d’octubre de 2019

Entre els minuts 29:44 – 34:19

Font: RNE 4

͏͏

Si t’ha agradat llegir aquesta notícia, associa’t a URCAT, l’Associació Nacional dels Radioaficionats Catalans.

Categorie: ca

Imatges de la visita a Amer

Mar, 01/10/2019 - 21:54

͏͏ ͏͏

EA3ANS comparteix les imatges de la visita a Amer. Feu clic a l’enllaç o sobre la imatge.

͏͏ ͏͏

 ͏͏

Font: EA3ANS Quim i Laura

͏͏ ͏͏

Si t’ha agradat llegir aquesta notícia, associa’t a URCAT, l’Associació Nacional dels Radioaficionats Catalans.

Categorie: ca

Amplificador lineal HF

Mer, 25/09/2019 - 06:00

EA3CJR, Oscar, ha reparat recentment un amplificador lineal imitació d’un Ameritron. Es tracta d’un amplificador HF amb 3 vàlvules triode 572B que, amb una exitació de 130 Watt, entrega 900 Watt en portadora continua. Aquest és el vídeo editat per EA3HSL, Jordi, on es mostra el resultat final del treball. Un plaer als ulls dels que els agrada el QRO.

 

͏͏ ͏͏

Font: EA3CRJ – Oscar, EA3HKM – Lluís, EA3HSL – Jordi

͏͏ ͏͏

Si t’ha agradat llegir aquesta notícia, associa’t a URCAT, l’Associació Nacional dels Radioaficionats Catalans.

͏͏ ͏͏

Categorie: ca

Jornada de formació: aproximació al Linux

Mar, 24/09/2019 - 14:16


 La Unió de Radioaficionats de Catalunya , URCAT, organitza una jornada de formació sobre Linux. Serà dissabte 16 de novembre de 2019 a la seu de l’URCAT a La Llagosta.
 

 ͏͏ ͏͏

Font: URCAT

͏͏ ͏͏

Si t’ha agradat llegir aquesta notícia, associa’t a URCAT, l’Associació Nacional dels Radioaficionats Catalans.

 ͏͏

Categorie: ca

Pantalla externa per a Yaesu FT8x7 amb Arduino i Nextion

Lun, 23/09/2019 - 22:54

͏͏ ͏͏

En José, EA3DMM, comparteix el seu darrer muntatge: controlar el seu equip Yaesu FT897 des d’una pantalla Nextion governada amb Arduino. L’objectiu del muntatge és tenir una pantalla externa més vistosa i operativa que l’original, amb mesures que van de 2,4” a 7” i resolució d’acord amb les mesures.

Emprant la connexió CAT de l’emissora, es fa la lectura de dades: freqüència, VFO A i B, Mode, CLAR, Repetidor, Lock, etc. Es presenten les lectures a la pantalla controlada amb Arduino.

El fet que la pantalla Nextion sigui tàctil, permet governar les accions de l’emissora: modificar mode, canviar VFO A/B, PTT , etc. Una pantalla que dóna total operativitat cap a l’equip.

Components per a el muntatge:

 • Editor IDE d’Arduino
 • Programa Skech d’Arduino
 • Editor de Nextion
 • Llibreria CAT (es pot fer sense la llibreria encara que llavors calen coneixements de captura de dades via port sèrie, dades que solen ser en hexadecimal i més complicades de tractar)
 • Llibreria Nextion (novament es podria fer sense la llibreria amb la complexitat afegida que això suposa)
 • Placa Adruino Mega 2560
 • Pantalla Nextion (també monitor TFT amb HDMI)

͏͏ ͏͏

En el muntatge s’ha emprat una llibreria CAT del col·lega VE3BUX, que encara no completa ni amb suport, és operativa i serveix com a base. EA3HVJ, Joan, treballa en una llibreria CAT molt més completa i adaptada per a el funcionament amb Arduino.

͏͏

En nostre agraïment a en José per a compartir un muntatge tant vistós. Qualsevol col·lega que estigui interessat en el muntatge, pot contactar per correu elctrónic a  ea3dmm (arrova)  gmail  (punt) com .͏͏ ͏͏


͏͏ ͏͏ Font: EA3DMM, José

͏͏ ͏͏

Si t’ha agradat llegir aquesta notícia, associa’t a URCAT, l’Associació Nacional dels Radioaficionats Catalans. ͏͏

Categorie: ca

Experiment de mesura de freqüència amb motiu del centenari de WWV ͏͏

Sab, 21/09/2019 - 21:56

Amb motiu del centenari de l’estació horària WWV a Fort Collins, Colorado – USA, el grup de radioaficionats científics HamSCI , conjuntament amb el radioclub de la universitat Case Western Reserve (W8EDU) , promocionen un experiment de mesura de freqüència. Es tracta d’un experiment científic dirigit a tota la comunitat de radioaficionats, radio-escoltes SWL i qualsevol ciutadà que pugui fer mesures de freqüència amb molta precisió, els resultats dels qual es publicaran en una web amb dades compartides de codi obert.

 ͏͏

L’experiment es centra solament en el senyal horari WWV a 5 MHz. Durarà entre les 00h00 UTC i  les 23h59 UTC de dimarts 1 d’octubre de 2019. Es focalitza conèixer varia la ruta de propagació en HF del senyal WWV a 5MHz durant les 24h del dia. Així mateix fer una comparativa de les diferents tècniques de mesura per a comprendre la variació de la ruta. Els dos objectius específics de l’experiment són:

 • Mesurar l’efecte Doppler causat pels efectes del temps espacial en la ionosfera.

   ͏͏

 • Usar un mètode específic de mesura disponible als radioaficionats i ciutadans amb interès científic.

   ͏͏

Podeu llegir-ne els detalls a https://hamsci.org/wwv-centennial-festival-frequency-measurements

 

S’espera que l’enregistrament de resultats mostrin la formació de la capa D a l’albada local de l’estació receptora y altres eventualitats diàries de la ionosfera.

 ͏͏

͏͏ ͏͏

Font: HAMSCI

͏͏ ͏͏

Si t’ha agradat llegir aquesta notícia, associa’t a URCAT, l’Associació Nacional dels Radioaficionats Catalans.

Categorie: ca

Concurs Comarques Catalanes VHF 2019

Dom, 15/09/2019 - 23:10

͏͏ ͏͏

L’ARCAT convoca la 30ena edició del Concurs Comarques Catalanes per al cap de setmana del 21 i 22 de setembre de 2019. L’horari del dia 21 és de 14h a 20h UTC. L’horari del dia 22 és de 06h a 12h UTC . Banda 144/145 en FM, SSB i CW. Les bases i resta d’informacions són disponibles a la web www.comarques.cat . L’entrega de premis es farà el mes de gener de 2020.

͏͏ ͏͏

Font: ARCAT

͏͏ ͏͏

Si t’ha agradat llegir aquesta notícia, associa’t a URCAT, l’Associació Nacional dels Radioaficionats Catalans.

Categorie: ca

WRC-19 a Egipte

Sab, 14/09/2019 - 14:00

͏͏ ͏͏

La World Radio Conference és una cimera que es celebra cada 3-4 anys per a prendre decisions i fer tractats a nivell mundial en aspectes relacionats amb la gestió de l’espai radioelèctric. Entre el 28 d’octubre i el 22 de novembre de 2019 es celebrarà a Sharm el-Sheikh , Egipte, la WRC-2019.

Un resum dels punts posats en agenda ( Agenda Items – AI )  i que poden afectar als radioaficionats són els següents:

 

AI-1.1: considerar l’assignació a títol primari de la banda de freqüències 50-54 MHz al servei de radioaficionats a la regió 1 de la ITU, d’acord amb la resolució 658 WRC-15.

AI-1.7: estudiar les necessitats d’espectre per a telemetria, seguiment i comanament en el servei d’operacions espacials per a satèl·lits no geo-estacionaris en missions de curta durada, avaluar la idoneïtat de les assignacions existents per a el servei d’operacions espacials (144-146  i 435-438 ) i, si cal, considerar noves assignacions per sota d’1GHz, d’acord amb la resolució 659 WRC-15.

AI-1.12: En la major mesura possible, considerar una possible harmonització global o regional de bandes de freqüència per a la implementació de Sistemes de Transport Intel·ligent, actualment en evolució i usant 5,8 GHz, sota les assignacions de serveis mòbils existents, d’acord amb la resolució 237 WRC-15.

AI-1.13: considerar la identificació de bandes de freqüència per a el desenvolupament futur de les telecomunicacions mòbils internacionals (IMT), incloent les possibles assignacions addicionals al servei mòbil a títol primari d’acord amb la resolució 238 WRC-15. ( afecta a 24 i 47 GHz)

AI-1.15: considerar la identificació de bandes de freqüències per a l’ús d’administracions per  a les aplicacions de serveis fix i mòbil terrestre que operen en el marge de freqüències 275-450 GHz d’acord amb la resolució 767 WRC-15.

AI-1.16: considerar qüestions relacionades amb els sistemes d’accés inhalambric, incloses les xarxes d’àrea local de radio (WAS/RLAN), en les bandes de freqüència entre 5150 MHz y 5925 MHz, i prendre les mesures reglamentàries escaients, incloses les assignacions d’espectre addicionals al servei mòbil, d’acord amb la resolució 239 WRC-15.

AI-9.1.6:  Wireless Power Transmissions (WPT) , avaluar l’impacte dels vehicles elèctrics en els serveis de radiocomunicacions. Estudiar rangs de freqüències harmonitzats que minimitzin l’impacte de WPT en serveis de radiocomunicacions.

AI-9.1.8: comunicació Machine to Machine (M2M), estudiar-ne els aspectes tècnics i operatius de les xarxes i sistemes de ràdio, així com l’espectre necessari, inclòs el possible ús harmonitzat del espectre per a recolzar-ne la implementació d’infraestructures en banda ample y estreta, desenvolupar recomanacions, informes o manuals i prendre les mesures escaients dins l’àmbit de treball del sector de radiocomunicacions de la ITU (ITU-R).

AI-10: possibles punts d’agenda per  cimeres futures.

 

Addicionalment es tractaran punts preliminars d’agenda de la futura WRC-23:

AI-2.2: dur a terme estudis i completar-los a temps per WRC-23, estudis per a una possible nova assignació al servei d’exploració per satèl·lit (actiu) de la Terra per a sondes de radar espacials que es troben dins del rang de freqüències al voltant de 45 MHz, tenint en compte la protecció dels serveis existents, d’acord amb la Resolució 656 / COM6 / 4.

AI-2.3: d’acord amb la Resolució 657 / COM6 / 5 (WRC-15), revisar els resultats d’estudis relacionats amb les característiques tècniques i operatives, els requisits de l’espectre i les designacions adequades de serveis de ràdio per als sensors meteorològics espacials, amb l’objectiu de proporcionar un reconeixement i protecció adequats en les reglamentacions ràdio sense haver de fer restriccions addicionals en els serveis existents.

͏͏ ͏͏

Font: ITU

͏͏ ͏͏

Si t’ha agradat llegir aquesta notícia, associa’t a URCAT, l’Associació Nacional dels Radioaficionats Catalans.

Categorie: ca

Bona Diada 2019

Mar, 10/09/2019 - 16:00

͏͏ ͏͏

La Unió de Radioaficionats de Catalunya us desitja una bona Diada 2019. Així mateix, encoratja a tots els radioaficionats de Catalunya a participar en els diversos actes lúdics i reivindicatius, molt especialment la manifestació Objectiu Independència a Barcelona a les 17h14. I no deixeu deendur-vos els walkie-talkie per a fer ràdio.

 

Font: URCAT

͏͏ ͏͏

Si t’ha agradat llegir aquesta notícia, associa’t a URCAT, l’Associació Nacional dels Radioaficionats Catalans.

͏͏ ͏͏

Categorie: ca

Visita a Amer

Lun, 09/09/2019 - 22:18

͏͏ ͏͏

Un grup de radioaficionats membres del grup de Whatsapp Radioaficionats Pel Món han planificat una visita a Amer (La Selva), per al proper dissabte 28 de setembre. La concentració serà a les 11h a la Plaça Major. Es farà una visita pel poble incloent la pastisseria Puigdemont per acabar dinant al restaurant Giralt (dinar 23,5€). Cal apuntar-se abans del dia 21 contactant amb EA3ENR, Jordi, o EA3HKM, Lluís.

Amer és el poble natal del MHP Carles Puigdemont, qui agraí el suport de l’URCAT quan fou empresonat a Alemanya.

 ͏͏

Font: EA3ENR  Jordi,  EA3HKM  Lluís

͏͏ ͏͏

Si t’ha agradat llegir aquesta notícia, associa’t a URCAT, l’Associació Nacional dels Radioaficionats Catalans.

͏͏ ͏͏

Categorie: ca

Calendari d’obertura de la seu de l’URCAT, tercer quadrimestre 2019

Gio, 05/09/2019 - 11:58

 

URCAT ha publicat l’horari d’obertura de la seu a La Llagosta per al tercer quadrimestre de 2019: Horari 2019,  quadrimestre 3

 

Font: URCAT

͏͏ ͏͏

Si t’ha agradat llegir aquesta notícia, associa’t a URCAT, l’Associació Nacional dels Radioaficionats Catalans.

 

Categorie: ca

Jamboree On The Air, JOTA 2019

Mar, 03/09/2019 - 09:47

͏͏ ͏͏

Entre el 18 i 20 d’octubre de 2019 es celebrarà la 62 edició de la Jamboree On The Air JOTA i la 23 edició de la Jamboree On The Internet JOTI. Es tracta d’estacions de radioaficionat operades per joves membres del moviment scout mundial.

El moviment scout del Regne Unit ha anunciat l’activació de GB100GP  per a celebrar el centenari del campament a Gilwell Park, al nord de Londres. a part de modes digitals, estaran actius en SSB per a contactar amb d’altres campaments escoltes: 3.690 kHz, 7.190 kHz, 14.290 kHz, 18.140 kHz, 21.360 kHz, 28.390 kHz.

͏͏ ͏͏

Font: Jamboree

͏͏ ͏͏

Si t’ha agradat llegir aquesta notícia, associa’t a URCAT, l’Associació Nacional dels Radioaficionats Catalans.  ͏͏ ͏͏

Categorie: ca

Bones notícies per a la banda de 2 metres

Dom, 01/09/2019 - 23:37

 ͏͏ ͏͏

La darrera setmana  d’agost va tenir lloc una reunió de la CEPT a Ankara, Turquia, on es varen concretar punts de l’agenda de la WRC-19 que es celebrarà la propera tardor a Egipte i que inclou propostes de treball per a la  WRC-23.

La proposta francesa per a l’assignació de la banda 144-146 per  a ús aeronàutic a títol primari i relegar els radioaficionats a títol secundari ha estat  rebutjada. Per tant no serà una proposta a tractar provinent dels 48 estats europeus de la CEPT. Calien almenys 6 vots en contra per a refusar-ho i hi votaren en contra  Espanya, Portugal, República Txeca , Alemanya, Àustria, Finlàndia, Suècia, Lituània, Noruega i Rússia. L’estat francès pot presentar la proposta a títol individual per bé que sembla poc probable.

Gaudim doncs al màxim d’aquesta meravellosa banda. Desempolsem els equips i fem ràdio.

 ͏͏ ͏͏
Font: diverses i URCAT

 ͏͏ ͏͏

Si t’ha agradat llegir aquesta notícia, associa’t a URCAT, l’Associació Nacional dels Radioaficionats Catalans.  ͏͏ ͏͏

Categorie: ca

QSOs destacables a VHF: estiu 2019

Ven, 30/08/2019 - 00:21

͏͏ ͏͏

Aquest estiu de 2019 la propagació ens ha regalat alguns QSOs molt destacables a VHF:

 1. Diumenge 16 de juny es va creuar l’Atlàntic en la banda de 2m. Va haver-hi contactes en la banda de 144 MHz entre D41CV a les illes de Cap Verd, a l’oest de la costa africana, amb FG8OJ i FG4ST a Guadalupe, proper a Puerto Rico. Els contactes foren en mode FT8 a 144.174 MHz recorrent l’increïble distància de 3.867 Km i 3.911 Km. Els mapes de condicions troposfèriques d’aquells dies eren favorables encara que sens dubte els shack dels corresponsals hi varen fer molt:  D41CV usava 500 Watt en dipols enfasats. FG8OJ usava 100 Watt en una Yagi de 14 elements i boom de 3,7 metres. FG4ST transmetia amb sols 50 Watt.

  Els següents dies D41CV va seguir fent contactes molt destacables cap al Carib, com per exemple amb KP4EIT a 4.392 Km i NP4BM a 4.460 Km.

  ͏͏ ͏͏

Detall del QSO D41CV – FG8OJ

͏͏ ͏͏

 

2. Dimarts 2 de Juliol, novament D41CV va fer increïbles contactes en FT8 a 144. Va contactar desde Cap Verd amb diverses estacions d’Alemanya: DL8SCV a 4.725Km, DL1NEO a 4.870 Km, DK1FG a 4.875 Km. Els contactes van se deguts a una esporàdica en al banda de 2m entre centre-Europa i el sud-oest de la Península Ibérica encadenada amb un conducte troposfèric entre el sud de la península i Cap Verd.

 

Conducte troposfèric + ES

͏͏ ͏͏

La combinació conducte troposfèric + esporàdica ES ja s’havia donat el 9 de juny el que havia permés contactes entre Cap Verd i el nord d’Italia on destaca un contacte de 5.105 Km amb OE3NFC

͏͏ ͏͏

͏͏ ͏͏

3. El 24 de juliol hi hagué una obertura excepcional a 50 MHz el que va permetre contactes en FT8 entre Europa i la costa est d’Austràlia. Per exemple les estacions VK3ZL i EI3KD varen fer un contacte de 17.375 Km. Hi hagueren molts altres contactes entre estacions europees i unes poques australianes. Si es té en compte que Austràlia està en ple hivern, això fa poc probable una esporàdica.

Hi ha la teoria que podria haver-hi hagut un encadenament de 8-9 salts d’esporàdica E entre Europa i la zona del Pacífic a l’est de Xina i Japó, en aquella hora amb llum solar en tot el recorregut, que es podia haver encadenat amb un salt de propagació trans-equatorial cap a l’est d’Austràlia, que just entrava en el capvespre.

 

 

Teoria de salt ES + salt TEP

͏͏ ͏͏

Font: EI7GL

͏͏ ͏͏

Si t’ha agradat llegir aquesta notícia, associa’t a URCAT, l’Associació Nacional dels Radioaficionats Catalans.͏͏ ͏͏

 

͏͏ ͏͏

 

Categorie: ca

Fes ràdio durant la Diada

Mer, 28/08/2019 - 22:55

͏͏ ͏͏

La Diada de Catalunya cada 11 de setembre és un dia d’ebullició als carrers. No deixis de participar i enduu-te la ràdio. Crida al QSO en català. Fes ràdio durant la Diada.

͏͏ ͏͏

Font: Assemblea Nacional Catalana

͏͏ ͏͏

Si t’ha agradat llegir aquesta notícia, associa’t a URCAT, l’Associació Nacional dels Radioaficionats Catalans.͏͏ ͏͏

Categorie: ca

Ponències a la Trobada del Berguedà, EA3RCI

Mer, 28/08/2019 - 22:39

͏͏ ͏͏

Aquestes són les ponències programades en la primera trobada de radioaficionats del Berguedà, EA3RCI, el proper 20 d’octubre de 2019:

͏͏ ͏͏

 • 10,00 a 10,30 FT8/FT4 (EA3HWR, Jordi)
 • 10,30 a 11,00 DMR i FUSION (EA3ANS, Quim)
 • 11,30 a 12,00 Satèl·lits (EB3CBZ, Florentino)
 • 12,00 a 12,30 Com captar nous radioaficionats joves (EB3BTZ, Enric)
 • 12,30 a 13,00 MERCAHAM present i futur (EA3AYR, Miquel Àngel)

͏͏ ͏͏
Font: EA3RCI

͏͏ ͏͏

Si t’ha agradat llegir aquesta notícia, associa’t a URCAT, l’Associació Nacional dels Radioaficionats Catalans.͏͏ ͏͏

Categorie: ca

10a trobada al Castell de Montesquiu

Mer, 28/08/2019 - 22:25

͏͏

͏͏El proper dissabte 7 de setembre de 2019, entre les 9h i 14h, tindrà lloc la desena trobada de radioafició al Castell de Montesquiu. La trobada està pensada com un dia de camp en família. S’activarà l’estació EG3CM amb carpes per a radioclubs, instal·lacions d’antenes HF-NVIS, equips V/UHF  i una xerrada sobre DMR a càrrec d’EB3CPN, Toni. Referències DCB-135, DMVB-035, WCA/EA-00587 i DME-08131. Aquest any no hi ha dinar col·lectiu. Organitzen Ràdio Club Bisaura i Ràdio Club del Vallès EA3RCH.

͏͏ ͏͏

Font: EA3AYR

͏͏ ͏͏

Si t’ha agradat llegir aquesta notícia, associa’t a URCAT, l’Associació Nacional dels Radioaficionats Catalans.

Categorie: ca