CEPT/ECC-EURAO: acord formal semnat

CEPT/ECC Recent, EURAO a semnat Letter of Under­standing (LoU) cu Electronic Communications Committee (ECC) al European Con­fe­ren­ce of Postal and Tele­com­munications Ad­mi­nis­tra­tions (CEPT) cu scopul de a coopera in rezolvarea tuturor problemelor in care sunt implicati radioamatorii.

Multi dintre noi cunosc recomandarile CEPT: T/R 61-01 și T/R 61-02. T/R 61-01 se refera la faptul ca radioamatorii pot opera pe teritoriul altor state pe timpul vizitelor, de obicei, pe o perioada de pana la trei luni.

T/R 61-02 stabileste programa de examinare in vederea obtinerii certificatului HAREC (Harmonised Amateur Radio Examination Certificate), valid pentru a obtine licenta de radioamator intr-un numar mare de tari diferite.

Aceste aparent, simple recomadari implica un efort considerabil de coordonare intre administratiile nationale precum si un volum mare de sarcini pentru CEPT si membrii sai.

Semnand acest acord, EURAO recunoaste munca depusa dar si influenta sa in elaborarea viitoarelor recomandari, a update-urilor ale documentelor existente prin asigurarea unei arii mai largi de diseminare a acestora.

https://www.cept.org/ecc/mous-and-lous-between-ceptecc-former-erc-and-ot...
https://www.eurobureauqsl.org/docs/CEPT_ECC-EURAO-LoU.pdf