URCAT

Syndiquer le contenu URCAT
Associació Nacional dels Radioaficionats Catalans
Mis à jour : il y a 1h 32 min

URCAT al MercaHam 2022

sam, 11/06/2022 - 16:11

 

Després de dos anys d’aturada forçada degut a la pandèmia de Covid 19, hi havia moltes ganes de MercaHam per part de la comunitat de radioaficionats i radioescoltes. Avui dissabte 11 de juny de 2022 s’ha reprès, amb gran èxit, el MercaHam 2022, en la 26ena edició. Enhorabona al Radioclub del Vallès, EA3RCH. Podeu veure’n algunes imatges en l’enfilall, entre les quals, la parada de l’URCAT.

 

Primer dia al #mercaham @radioaficionats pic.twitter.com/T2SKmH0VaW

— Unió de Radioaficionats de Catalunya URCAT EA3URC (@radioaficionats) June 11, 2022 Parada d’URCAT a MercaHam 2022

pic.twitter.com/Wmb8y0Ry0r

— Jaume (@EA3FRB) June 11, 2022
Catégories: ca

Resum d’activitat AM25URC

jeu, 02/06/2022 - 19:15

 

Aquest és el resum de l’activitat de l’estació commemorativa del 25è aniversari de l’URCAT  AM25URC.

 

AM25URC-DEL-15-AL-30-DE-MAIG-DE-2022Baixa

 

Aquest és el resum de visites del domini qslmanager.urcat.cat

 

Catégories: ca

Resum i imatges del 25è aniversari de l’URCAT

mer, 01/06/2022 - 23:01

 

El passat dissabte 28 de maig de 2022, la Unió de Radioaficionats de Catalunya – URCAT – va celebrar el seu 25è aniversari. L’acte central tingué lloc al Centre Cultural de La Llagosta. Va ser presentat per Cinto Niqui, director i presentador del programa l’Altra Ràdio de RNE4. Hi assistiren les següents autoritats:

  • Im. Sr. OSCAR SIERRA GAONA – Alcalde de La Llagosta
  • Sr. FRANCISCO RUIZ ESCOBAR – Regidor de Cultura
  • Sr. MARIANO GARCÍA – Regidor d’Actes Populars i Tradicions
  • Excm. Sr. GENIS BOADELLA I ESTEVE – Diputat al Congrés

 

S’inicià amb la salutació d’en Cinto Niqui als assitents i cedí la paraula al President del Comitè Organitzador 25A, en EA3BIG – Manel. Intervingué fent memòria de la història d’URCAT:  Fou un dissabte 24 de maig de 1997, a l’IES Marina de La Llagosta, que un grup 168 radioaficionats reunits en Assemblea General constituïren la Unió de Radioaficionats de Catalunya.

A continuació es va projectar un vídeo de felicitació provinent d’altres radioclubs del món.

 

Felicitacions de radioclubs del món

 

Seguidament EA3ANS – Joaquim – va fer una breu exposició amb el tema Qui som i què fem els radioaficionats en el segle XXI” .

En acabar es va projectar un audiovisual de 25 anys URCAT, amb imatges de totes les èpoques.

 

Audiovisual

 

L’acte continuà amb la presentació dels socis amb antiguitat 25 anys, mereixedors de les ensenyes de plata acreditatives, que els lliurà el president d’URCAT EA3HKM -Lluís. També es va lliurar una ensenya a títol pòstum als familiars d’EA3EM- Joan, que tant anys va liderar l’associació.

 

Endenyes de plata.

 

Llavors prengué la paraula el president EA3HKM per a dirigir unes paraules d’agraïment. També feren un breu parlament del senyor Mariano García, Regidor d’Actes Populars i Tradicions de l’Ajuntament de La Llagosta , el senyor Francisco Ruiz Escobar, Regidor de Cultura de l’Ajuntament de La Llagosta i finalment l’il·lustríssim senyor Oscar Sierra Gaona, Alcalde de la ciutat. Tots ells reberen un obsequi commemoratiu. 

Per acord de la Junta Directiva, en agraïment per tants anys de promoció de la radioafició  i presentació de l’acte, es va obsequiar a Cinto Niqui amb una ensenya de plata. 

En acabat l’acte oficial, la festa es va traslladar al restaurant La Bota de Caldes on es celebrà un dinat de germanor que inclogué un sorteig de premis a tots els assistents.

Cal afegir que abans no s’iniciés la celebració, el programa de Catalunya Ràdio “El Suplement” va entrevistar a en EA3HKM- Lluís – com a president de l’associació.

 

Entrevista a EA3HKM al programa El Suplement de Catalunya Ràdio amb motiu del 25è aniversari URCAT

 

URCAT vol agraïr a tots els membres de la Comisió 25A, als membres de la JD, als participants a la celebració, socis, no socis, autoritats, Cinto Niqui, als patrocinadors ( Ajuntament de La Llagosta, AstroRadio, Locura Digital, Falcon, TV95), tot l’esforç i dedicació per haver pogut celebrar una festa tant lluïda.

 

Aquest és el vídeo complert de la celebració:

 

Vídeo complert de la celebració.

 

Aquestes són algunes imatges de la celebració:

 

 

 ͏͏

Font i crèdits: URCAT, Laura Ribas, EA3EA, EA3HKM, EA3FRB, EA3BIG, Catalunya Ràdio, La Llagosta Informa, Ajuntament de La Llagosta.

͏͏ ͏͏ ͏
Si t’ha agradat llegir aquesta notícia, associa’t a URCAT, l’Associació Nacional dels Radioaficionats Catalans.

͏͏

     
Catégories: ca

25è aniversari URCAT

sam, 30/04/2022 - 14:59

 

El mes de maig d’enguany s’escau el 25è aniversari de la Unió de Radioaficionats de Catalunya, URCAT. Per aquest motiu s’ha programat un acte de celebració per al dia 28 de maig, seguit d’un dinar de germanor.

 

 

A més, entre el 15 i 30 de maig s’activarà l’estació AM25URC que atorgarà punts per a un diploma commemoratiu. Per a el seguiment de contactes s’ha activat un web de consulta de log.

 

͏͏

Tota l’informació de la celebració es troba disponible als submenú de 25è ANIVERSARI del web de l’URCAT. URCAT agraeix la col·laboració dels patrocinadors.

           
Catégories: ca

Bon Sant Jordi 2022

ven, 22/04/2022 - 22:27

La Unió de Radioaficionats de Catalunya us desitja una feliç diada de Sant Jordi.

Catégories: ca

Participació d’URCAT al CQ WPX SSB Contest 

lun, 28/03/2022 - 21:37

Aquest passat cap de setmana del 26-27 de març va tenir lloc el concurs CQ WPX SSB. Dos socis d’URCAT, EA3EYO – Josep –  i  EA3CT – Jaume – varen participar activant l’indicatiu EF3R des de la seu a La Llagosta. El temps que varen estar actius va ser ben aprofitat perquè varen aconseguir 256.960 punts repartits en els següents QSOs:

BandaQSOs PuntsWPX3,543824071092466814234308157217516755Total461803320

 

Enhorabona a tots dos i restem a l’espera que es publiquin els resultats.

 

 

 

Catégories: ca

Vídeos de la xerrada col·loqui evolució de la radioafició

mer, 16/03/2022 - 22:18

 

Aquest són els vídeos de la xerrada col·loqui « evolució de la radioafició » que tingué lloc el proppassat dissabte 12 de març, a càrrec d’EA3CNO, a la seu d’URCAT.

 

Primera part

Segona part

 

Font i  crèdits: URCAT, EA3CNO, EA3ANS, EA3HKM

͏͏ ͏͏ ͏
Si t’ha agradat llegir aquesta notícia, associa’t a URCAT, l’Associació Nacional dels Radioaficionats Catalans.

͏͏

 
Catégories: ca

Radioclub de la Cerdanya s’associa a URCAT

mar, 22/02/2022 - 23:53

 

Amb data 18 de febrer de 2022  l’Associació de Radioaficionats de la Cerdanya, entitat inscrita en el registre d’associacions de la Generalitat de Catalunya, coneguda com a Radioclub de la Cerdanya, amb indicatiu EA3RCP, s’ha donat d’alta com soci de la Unió de Radioaficionats de Catalunya.

Els estatuts d’URCAT permeten que d’altres radioclubs puguin formar-ne part amb els mateixos drets i deures que el altres socis. L’acord ha estat possible gràcies a les converses i col·laboració estreta entre les juntes de les dues entitats. Recentment EA3RCP va activar el seu web com a subdomini de radioaficionats.cat , sota titularitat de l’URCAT, com un pas més de l’expansió que, d’un temps ençà,  EA3RCP va adquirint en socis i equipament ràdio a la Cerdanya.

Des d’URCAT volem donar una benvinguda calorosa als companys del Radioclub de la Cerdanya, membre d’URCAT.

Catégories: ca

Xerrada col·loqui: evolució de la radioafició

lun, 21/02/2022 - 22:17

Dissabte 12 de març de 2022 en horari de 10h a 13h hi haurà una xerrada col·loqui amb títol Evolució de la Radioafició, a càrrec d’en EA3CNO – Antoni. Serà a la seu de l’URCAT al carrer Mercat, 2 de La Llagosta. Acte a obert a tothom encara que les places són limitades degut a l’aforament. Cal inscriure’s per correu electrònic a urcat[arrova]urcat.cat .

Font: URCAT, EA3CNO

͏͏ ͏͏ ͏
Si t’ha agradat llegir aquesta notícia, associa’t a URCAT, l’Associació Nacional dels Radioaficionats Catalans.

͏͏

Catégories: ca