EURAO Party - Herfst 2013: maak nieuwe vrienden met klassieke fonie

De Europese RadioAmateurs Organisatie kondigt haar eerste "party on the air" aan, onder het motto: "maak nieuwe vrienden met klassieke fonie". Het is geen contest, het is gewoon een radio meeting met enkele eenvoudige 'regels', of beter aanbevelingen.

Doel: om plezier te maken en Hams over gans de wereld te ontmoeten. Uiteraard zijn de SWLs welkom om deel te nemen.

Datum en tijd: 7 en 8 december 2013, zaterdag en zondag van 00:00 tot 24:00 uur UTC.

Banden en modes: 80m, 40m, 20m, 15m en 10m SSB, rond de volgende aanbevolen frequenties: 3.740, 7.090, 14.290, 21.360 en 28.390 MHz.

Call: "CQ EURAO Party".

Uitwisselen: omdat dit een qso-evenement is en geen contest, kan je over eender wat praten, in welke taal ook en voor zo lang als je zelf wenst. Enkele suggesties voor onderwerpen van conversatie: naam, woonplaats, locator, het weer, antennes, rigs, etc.

Praat ook eens over QSL uitwisseling. Vertel de waarheid. Zeg "Neen bedankt" als je niet geïnteresserd bent in QSL kaarten. Maar als je graag een aandenken hebt van je contact, gebruik dan liefst ons EuroBureauQSL (zie verder).

Logs: enkel voor statistische reden vragen wij de deelnemers om hun logs in te dienen via party@eurao.org in ADIF-formaat, waarbij de bestandnaam je call moet zijn (bvb. EA3RKF.ADI).

Er zullen geen resultaten of of klassementen zijn, enkel statistische informatie over het aantal QSOs, landen, roepnamen, OMs/YLs/Clubs, etc.

Diploma deelname: Voor zij die hun logs insturen met minstens 10% bevestigde QSOs.

EuroBureauQSL: je kan dit gebruiken voor het uitwisselen van QSLs, zelfs als je geen lid bent. In dat geval stuur gewoon je QSL-kaart naar het toegengspunt van het land van het station dat je gecontacteerd hebt.