RSF Hellas

Syndicate content
RSF Hellas Εθελοντική Ομάδα Επικοινωνιών και Διάσωσης - SZ1RSF
Updated: 25 min 29 sec ago

SV3O Επαναλήπτης - Νέος κόμβος DMR Plus

Sat, 17/08/2019 - 11:12
Ευτυχώς που δεν είναι πρωταπριλιά γιατί οι περισσότεροι θα νόμιζαν ότι είναι ψέμα.

Η αλήθεια όμως, είναι ότι η ομάδα ΠΕΤΑΕΙ!!!

Ο κόμβος SV3Ο στο όρος Δολιανά, πλησίον της πόλης της Τρίπολης, είναι πλέον σε λειτουργία.

Η τεχνική μας ομάδα σε συνεργασία με συναδέλφους ραδιοερασιτέχνες από την Τρίπολη, έκανε το αδύνατο να φαίνεται παιχνιδάκι.

Μέσα σε λίγες ώρες είχε ολοκληρωθεί όλη η εγκατάσταση και ο αναμεταδότης ήταν στον ‘’αέρα’’!!!

Πιο αναλυτικά, από τις πολύ πρωινές ώρες μεταβήκαμε στην Τρίπολη και προμηθευτήκαμε μια σωλήνα βαρέως τύπου, για την στήριξη της κεραίας.

Εκεί συναντήσαμε και τον πρώτο συνάδελφο, ραδιοερασιτέχνη της πόλης που μας βοηθησε να κουβαλήσουμε την σωλήνα και μας κέρασε κάτι καταπληκτικά καφεδάκια, για να βγάλουμε το δύσκολο πρωινό που ερχόταν.

Φυσικά μας συνόδεψε και στο βουνό, για να 'βάλει πλάτη' που λέμε.

Ο δεύτερος συνάδελφος, κάτοικος Αρκαδίας και αυτός, ήρθε κατευθείαν στην κορυφή και φρόντισε για τα δικτυακά θέματα της εγκατάστασης, κάτι που είναι εξαιρετικά σημαντικό για την σύνδεση του κόμβου στο δίκτυο.

Έτσι όλοι αναλάβαμε ένα κομμάτι της δουλειάς, με σκοπό την ολοκλήρωση του έργου.

Άλλος τα χωροταξικά, άλλος με τους υπολογιστές, άλλος με τους αυτοματισμούς για την ψύξη του εξοπλισμού και άλλος με το κομπρεσέρ για τις τρύπες...

Τελικό αποτέλεσμα, ΟΛΑ ΚΑΛΑ!!!

Από χθες 16-8-2019, ο αναμεταδότης SV3O βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία, προσφέροντας πρόσβαση σε όλους τους Ραδιοερασιτέχνες του νομού Αρκαδίας και Λακωνίας.

Ο συγκεκριμένος αναμεταδότης, θα καλύπτει τις ακόλουθες πόλεις:

Τρίπολη, Μεγαλόπολη, Σπάρτη, κόλπος του Άργους-Ναυπλίου και φυσικά πρόσβαση απο Αθήνα για όσους έχουν καλύτερες εγκαταστάσεις κεραιών.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του αναμεταδότη, είναι τα ακόλουθα:

439.2375 MHz (-7.600)

Διακριτικό: SV3O

Θέση: Δολιανά Αρκαδίας – Τρίπολη

Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, θα γίνει μια αναβάθμιση του πάνελ που φέρνει το ιντερνετ στο σημείο, γιατί παρατηρήσαμε ορισμένες σποραδικές μικρό-διακοπές στην ομιλία των απομακρυσμένων χρηστών, κάθε αρχή και δύσκολη όμως….

(Να ζητήσουμε συγνώμη από τους συναδέλφους που κάνουν συνεχείς αλλαγές στα αρχεία των πομποδεκτών τους, αλλά να ξέρουν ότι θα το ξανακάνουμε σύντομα!!! HiHiHi!!!)

Η ανάπτυξη του δικτύου είναι ραγδαία και απαιτεί συνεχή παρακολούθηση των εξελίξεων!!!

73 και καλές επαφές σε όλους!!!
SV1EDZπηγή: www.rsfhellas.org
Categories: el

Νέος κόμβος του DMR Plus, SW8S Όρος Αίνος.

Mon, 05/08/2019 - 08:07
Ενεργός άλλος ένας κόμβος του διασυλλογικού δικτύου DMR Plus, σας συνοδεύει στις διακοπές σας.

Ο νέος κόμβος βρίσκεται στην κορυφή του όρους Αίνος και καλύπτει περιοχές που μέχρι τώρα δεν υπήρχε ραδιοκάλυψη του DMR Plus.

Ο αναμεταδότης λειτουργεί πλήρως και έχει ενσωματωθεί δικτυακά στον IPSC2 Server.

Τα τεχνικά του χαρακτηριστικά, είναι τα ακόλουθα: 438.750 MHz -7.600.Ένα μεγάλο μπράβο στην τεχνική ομάδα της RSF Hellas και των συνεργαζόμενων συλλόγων.πηγή: www.rsfhellas.org
Categories: el

Χορηγία.

Fri, 02/08/2019 - 12:35
Τα μέλη και το ΔΣ του συλλόγου μας ευχαριστούν το ίδρυμα Λεβέντη για την νέα του χορηγία, η οποία θα μας επιτρέψει την εξέλιξη του δικτύου μας και την διαμόρφωση του νέου διασωστικού οχήματος του συλλόγου και σε κινητή ιατρική μονάδα.

Ταυτόχρονα θα θέλαμε να ευχαριστίσουμε το τμήμα χορηγιών για την άψογη συνεργασία μας για άλλη μια φορά.πηγή: www.rsfhellas.org
Categories: el

15 Χρόνια στην Καρδιά του Εθελοντισμού - To Βήμα του Προέδρου μας.

Thu, 01/08/2019 - 09:34
Όταν πριν 15 χρόνια ξεκινούσε η προσπάθεια μιας παρέας να "χτίσει"  την δομή που θα φιλοξενούσε το εθελοντικό της όραμα, δεν τους γνώριζα δεν ήξερα καν τι ξεκινούσαν.

Μετά την ένταξη μου στην παρέα αυτή το 2006 και αφού  ανέλαβα για πρώτη φορά την προεδρία του συλλόγου, μετά από δύο πετυχημένους και οραματιστές προέδρους (ευχαριστούμε για άλλη μια φορά Δημήτρη και Χρήστο), κατάλαβα  πως έπρεπε να συνεχίσουμε στο ίδιο μονοπάτι.

Ανεξάρτητοι από κάθε δέσμευση, οποιαδήποτε μορφής (πολιτική, οικονομική κτλ).

Από την πρώτη στιγμή η ιδρυτική Ομάδα του Κενταύρου  και στην συνέχεια της RSF Hellas ήξερε πως δεν επιλέγαμε τον ευκολότερο δρόμο, θα ήταν σαφέστατα πολύ ποιο εύκολο να θυσιάσουμε το όραμα μας για τον εθελοντισμό και να ενταχθούμε σε μια "έτοιμη" δομή, θα γλιτώναμε σίγουρα κόπο και χρόνο, οι σειρήνες που μας κάλεσαν ήταν πολλές, άλλοτε ευγενικά και άλλοτε με θυμό και βία που δεν δεχόμασταν "εμείς" να μας καταπιούν και να μας αφομοιώσουν.Σήμερα 15 χρόνια μετά ΞΕΡΟΥΜΕ πως πράξαμε ΣΩΣΤΑ.

Αυτά τα 15 χρόνια η πυξίδα μας δεν έχασε ποτέ τον προσανατολισμό μας:
- Να ζούμε τον εθελοντισμό και ΝΑ ΜΗΝ ΖΟΥΜΕ από αυτόν (κάτι που εξασφαλίσαμε πως ΔΕΝ μπορεί να συμβεί πχ μέλος του ΔΣ να έχει οποιαδήποτε εμπορική σχέση με τον σύλλογο μας).
- Να είμαστε ανεξάρτητοι,  
- Να διασφαλίζουμε την ασφάλεια και την ουσιαστική εθελοντική προσφορά των μελών μας,  με πρωτόκολλα που θα μας επέτρεπαν να αντιληφθούμε κινδύνους και να ΠΟΥΜΕ ΟΧΙ ακόμα και σε μεγάλες διοργανώσεις ή κρατικούς φορείς.
- Να έχουμε μια ισότιμη συνεργασία χέρι χέρι με κρατικούς και ιδιωτικούς φορείς.
- Να διασφαλίσουμε την πλήρη διαφάνεια στον τομέα των χορηγιών που δεχόμαστε και φυσικά να μπορούμε και να τολμάμε να αρνηθούμε ή και επιστρέψουμε χορηγίες που μπορούσαν να πλήξουν την ανεξαρτησία μας. 

Τα 15 αυτά χρόνια καταφέραμε να εξασφαλίσουμε μέσα από ευγενικές δωρεές 
- 3 οχήματα, 
- τα γραφεία μας,
- ατομικά προστατευτικά μέσα για τα μέλη μας που επιχειρούν,
- αναμεταδότες και λοιπό εξοπλισμό για το ραδιοερασιτεχνικό δίκτυο, 
- εμπορικό δίκτυο για τον διασωστικό κλάδο,
- ISO σε ΟΛΕΣ τις πτυχές της δράσης μας και των εκπαιδεύσεων μας,
- Ιατρικό και παραϊατρικό εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας,
- Αναλώσιμα, 
- Ψηφιακούς και αναλογικούς ασυρμάτους για ΟΛΑ τα μέλη μας κατά τις δράσεις μας, 
- Σύστημα τηλεϊατρικής, 
και φυσικά πολλά πολλά πολλά  άλλα.    

Τέλος καταφέραμε μετά από διαδικασίες που κράτησαν πάνω από 10 χρόνια την αναγνώριση διεθνών οργανισμών και κρατικών φορέων που ΔΕΝ φοβουνται να μας καλέσουν όταν μας χρειάζονται.

Πάνω απ όλα όμως καταφέραμε να μας αγαπήσετε και σας ευχαριστούμε για αυτό.

Χρόνια μας πολλά θα τα πούμε σίγουρα σε 15 χρόνια..


πηγή: www.rsfhellas.org
Categories: el

Αποτελέσματα ανεξάρτητης αξιολόγησης του συλλόγου μας.

Mon, 29/07/2019 - 08:52

Ο σύλλογος μας RSF Hellas, στην τέταρτη θέση της αξιολόγησης Μη Κερδοσκοπικών Οργανισμών του προγράμματος "ΘΑΛΗΣ ΙΙ", του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και της HIGGS, στην κατηγορία "Περιβάλλον/Πολιτική Προστασία", ενώ είναι στην 17η θέση για την κατηγορία "Εκπαίδευση" και στην 13η θέση στην κατηγορία "Υγεία".
Η αξιολόγηση αφορούσε Μη Κυβερνητικούς Οργανισμούς αλλά και συλλόγους από όλη την Ελλάδα.Στον σύλλογο μας πιστεύουμε πως είναι απαραίτητο για κάθε ζωντανό εθελοντικό φορέα να δέχεται την συνεργασία με εξωτερικούς φορείς αξιολόγησης ώστε να έχει μια ξεκάθαρη εικόνα των θετικών και αρνητικών στοιχείων του, των ευκαιριών και των απειλών που υπάρχουν.
Θυμίζουμε πως στα πλαίσια αυτά η RSF Hellas εφαρμόζει το παγκόσμιο πρότυπο διασφάλισης ποιότητας ISO 9001:2015 στις εκπαιδεύσεις, τις δράσεις και μέρος των εγκαταστάσεων μας, ενώ εφαρμόζει και αναρτημένο κώδικα δεοντολογίας.
Το σύνολο της έρευνας, οι ορισμοί και ο τρόπος αξιολόγησης των 107 φορέων εδώ.πηγή: www.rsfhellas.org
Categories: el

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ

Sun, 21/07/2019 - 11:16


1 χρόνος,
 ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ.
πηγή: www.rsfhellas.org
Categories: el

Διπλωματική εκδήλωση της Ελβετικής Πρεσβείας.

Fri, 19/07/2019 - 07:52
Μέλη του ΔΣ μας συμμετείχαν στην διπλωματική εκδήλωση της Ελβετικής Πρεσβείας.

Ευχαριστούμε τον πρέσβη κ. Olaf Kjelsen για την φιλοξενία.
πηγή: www.rsfhellas.org
Categories: el

Γιορτάζουμε.

Fri, 12/07/2019 - 07:55
Σήμερα 12 Ιουλίου, γιορτάζουμε τον Άγιο Παϊσιο, προστάτη όλων των Ραδιοερασιτεχνών και ασυρματιστών.πηγή: www.rsfhellas.org
Categories: el

Χρόνια Πολλά!!

Tue, 02/07/2019 - 05:00

πηγή: www.rsfhellas.org
Categories: el

Καύσωνας και βασικά προληπτικά μέτρα.

Mon, 01/07/2019 - 14:04
Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών υπενθυμίζει τα βασικά προληπτικά μέτρα για την αποφυγή δυσάρεστων συνεπειών στην υγεία. 

1. Αποφυγή έκθεσης στον ήλιο και παραμονή σε σκιασμένους και δροσερούς χώρους. Σε περίπτωση αναγκαστικής έκθεσης στον ήλιο πρέπει να χρησιμοποιείται καπέλο ή γενικά κάλυμμα κεφαλής. Η ένδυση να αποτελείται κατά προτίμηση από λεπτά, ευρύχωρα, ανοιχτόχρωμα, κυρίως βαμβακερά ενδύματα. 

2. Αποφυγή, κατά το δυνατό, σωματικής κόπωσης και εργασίας τις θερμές ώρες της ημέρας. 

3. Άφθονη λήψη δροσερού νερού ή φυσικών χυμών. Αποφυγή σακχαρούχων, ανθρακούχων ποτών. 

4. Λήψη ελαφράς, μη λιπαρής, αλατισμένης τροφής, κατανεμημένης σε μικρά συχνά γεύματα. Αποφυγή οινοπνευματωδών ποτών. 

5. Συχνά δροσερά λουτρά, τοποθέτηση ψυχρών επιθεμάτων. 

6. Οι ευρισκόμενοι σε φαρμακευτική αγωγή και ιδίως όσοι λαμβάνουν διουρητικά, ηρεμιστικά, αντιυπερτασικά, αντιϊσταμινικά, Β΄ αναστολείς κ.λ.π. φάρμακα πρέπει να βρίσκονται σε διαρκή επαφή με τους θεράποντες γιατρούς τους προκειμένου να λαμβάνουν τις ανάλογες οδηγίες. 

7. Επίσης, σε διαρκή επαφή με τους γιατρούς τους πρέπει να βρίσκονται όσοι πάσχουν από νοσήματα του καρδιαγγειακού, κεντρικού νευρικού και αναπνευστικού συστήματος, οι διαβητικοί, νεφροπαθείς, αλκοολικοί καθώς και οι πάσχοντες από πάσης φύσεως βαρέα νοσήματα. 

8. Οι κάτοικοι του κέντρου της Αθήνας να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους στις περιοχές του κέντρου που διακρίνονται από υψηλή ατμοσφαιρική ρύπανση και αυξημένη κυκλοφορία. 

9. Οι μόνιμοι κάτοικοι του κέντρου της Αθήνας είναι προτιμότερο τις θερμές ώρες της ημέρας να παραμένουν, με κλειστά παράθυρα, στο σπίτι τους και να χρησιμοποιούν ανεμιστήρες ή κλιματιστικές συσκευές. 

Τέλος, τονίζουμε ότι οι ευπαθείς κατηγορίες πληθυσμού είναι τα βρέφη, τα παιδιά προσχολικής ηλικίας, οι υπερήλικες καθώς και οι εργάτες, αγρότες, αθλητές κ.λ.π. 

Κατά συνέπεια ιδίως αυτοί, αλλά και όλοι οι υπόλοιποι οφείλουν να επικοινωνήσουν αμέσως με το γιατρός τους ή τις υγειονομικές αρχές εφόσον εμφανίσουν και το παραμικρό σύμπτωμα το οποίο ενδεχομένως είναι αποτέλεσμα των καιρικών συνθηκών όπως ζάλη, κεφαλαλγία, ίλιγγο, υπνηλία, διαταραχές συμπεριφοράς, ναυτία, εμετούς, κράμπες κ.λ.π.πηγή: www.rsfhellas.org
Categories: el

Ανακοίνωση.

Sun, 23/06/2019 - 09:46
Ευχαριστούμε τους υπαλλήλους του Δήμου Μοσχάτου Ταύρου για την γρήγορη αντιμετώπιση της πυρκαγιάς.
Συνεχίζουμε δυνατά.πηγή: www.rsfhellas.org
Categories: el

Θέλεις;

Mon, 17/06/2019 - 09:27
Να γίνεις εθελοντής-τρια μαζί μας;

Είναι απλό  συμπλήρωσε την ακόλουθη αίτηση και θα τα πούμε τον Σεπτέμβριο από κοντά.

Μέχρι τότε πλοηγήσου στο site μας, γνώρισε μας, γνώρισε: 
- τις εκπαιδευσεις μας εδώ,
- τον σύλλογο μας εδώ,
- το  σύστημα  διαχείρισης  ποιότητας,  σύμφωνα  με  το  Διεθνές  Πρότυπο  ISO 9001 : 2015 εδώ,


πηγή: www.rsfhellas.org
Categories: el

Χορηγια από την GNP DIAGNOSTICS

Tue, 04/06/2019 - 10:19
Τα μέλη και το ΔΣ του συλλόγου μας, ευχαριστούν την εταιρία  GNP DIAGNOSTICS για την υποστήριξη της με την χορηγία μετρητών σακχάρου  Gmate On και Gmate Wheel που θα μας επιτρέψουν να προσφέρουμε με ασφάλεια πρώτες βοήθειες. 

Η GNP DIAGNOSTICS είναι ένας ανεξάρτητος οργανισμός παροχής υπηρεσιών υγείας.
Έχει συνάψει συνεργασίες στον τομέα των Ιατροτεχνολογικών Προϊόντων με καταξιωμένους και πιστοποιημένους Διεθνείς Οίκους και διαθέτει στην Ελληνική αγορά εξέχουσας ποιότητας προϊόντα, τα οποία πληρούν τα υψηλότερα Ευρωπαϊκά και Διεθνή πρότυπα.
Επίσης στον τομέα των εξετάσεων γενετικής, η εταιρία σε συνεργασία με εξειδικευμένα εργαστήρια στην Αμερική, παρέχει ολοκληρωμένα πακέτα πρωτοποριακών υπηρεσιών.

Πληροφορίες για τα προιόντα της θα βρειτε στο site www.gnpdiagnostics.comπηγή: www.rsfhellas.org
Categories: el

Γίναμε μέλη του INSARAG (International Search and Rescue Advisory Group).

Mon, 03/06/2019 - 14:35


Η RSF Hellas είναι πιστοποιημένη από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη από το 2011 και είναι από τις 8 Μαΐου 2019, μέλος στον INSARAG (International Search and Rescue Advisory Group) των Ηνωμένων Εθνών, καθιστώντας μία από τις λίγες διεθνώς αναγνωρισμένες εθελοντικές οργανώσεις στην Ελλάδα.

Ευχαριστούμε τα στελέχη των Ηνωμένων Εθνών, της Παγκόσμια Ομοσπονδίας Διάσωσης, τα μέλη μας και όλους εσάς που με την υποστήριξη σας όλα αυτά τα χρόνια επιτρέψατε η προσπάθεια αυτή να ολοκληρωθεί με επιτυχία.πηγή: www.rsfhellas.org
Categories: el

Νήσος Ρόδος - 2ος επαναλήπτης DMR + σε λειτουργία.

Sun, 02/06/2019 - 12:21
Σε συνέχεια της ενεργοποίησης του ψηφιακού επαναλήπτη SZ5RDS, στην υψηλότερη κορυφή του νησιού με την ονομασία 'Θέση Ραντάρ' του όρους Ατάβυρος, έγιναν δοκιμές πρόσβασης με εκπληκτικά αποτελέσματα.

Επειδή είχε εκτιμηθεί ότι η συγκεκριμένη θέση προσφέρει μια εξαιρετική κάλυψη σε όλη την ευρύτερη περιοχή, αφήνοντας όμως εκτός την πόλη της Ρόδου.
Η πόλη βρίσκεται ακριβώς πίσω από τον λόφο του Μόντε Σμιθ και δεν υπάρχει περίπτωση να φτάσει το σήμα του επαναλήπτη του Ατάβυρου.
Η λύση βρέθηκε, ένας δεύτερος επαναλήπτης ενεργοποιήθηκε από τα γραφεία της Ένωσης Ραδιοερασιτεχνών Δωδεκανήσου, που βρίσκονται ακριβώς επάνω στο λόφο του Μόντε Σμιθ.

Οι συχνότητες των 2 επαναληπτών της Ρόδου, είναι οι ακόλουθες:
Επαναλήπτης Αταβυρου 438.8625 (-7600 MHz)
Επαναλήπτης Μόντε Σμίθ 438.7625 (-7600 MHz)

Οι στατικές ομάδες ομιλίας που αναμεταδίδουν οι επαναλήπτες, είναι οι ακόλουθες:
Time Slot 1: Talk Group 202
Time Slot 2: Reflector 4245

Φυσικά υπάρχει η δυνατότητα σύνδεσης και σε άλλους Reflectors Παγκοσμίως.
Τα νέα δεδομένα λοιπόν, δείχνουν ένα τεράστιο ποσοστό ραδιοκάλυψης, τόσο στο εσωτερικό του νησιού, όσο και στην ευρύτερη περιοχή της Δωδεκανήσου.
Μια κλήση στο Talk Group 202 ή στον Reflector 4245, θα σας πείσει.

Καλές δοκιμές!!!

Για το Διασυλλογικό δίκτυο DMR+
SV1EDZπηγή: www.rsfhellas.org
Categories: el

ΟΡΟΣ ΥΜΗΤΤΟΣ – απενεργοποίηση SW1H - Ενεργοποίηση SW1I

Sun, 02/06/2019 - 05:00
Την απενεργοποίηση του κόμβου SW1H αποφάσισε η τεχνική επιτροπή του Συλλόγου μας, καθώς ήταν επιτακτική ανάγκη η προσαρμογή στις αρχικές  εναρμονίσεις του Συλλόγου μας.

Την θέση του αναλαμβάνει ο κόμβος SW1I που βρίσκεται εγκατεστημένος στο ίδιο σημείο, στο όρος Υμηττός.

Η δυνατότητα δυναμικής σύνδεσης παραμένει και μπορούμε να δώσουμε εντολές που δημιουργούν στατικές ή προσωρινές συνδέσεις.

By default, ο κόμβος έχει τις εξής ρυθμίσεις:
Time Slot 1: Talk Group 310 (Αμερική) (με δυνατότητα δυναμικής σύνδεσης Παγκοσμίως)
Time Slot 2: Reflectors 4240 έως 4249 (με δυνατότητα δυναμικής σύνδεσης Παγκοσμίως)

Να διευκρινίσουμε ότι μπορούμε να δώσουμε εντολές σύνδεσης σε οποιοδήποτε Talk Group του Time Slot 1, αλλά και σε οποιοδήποτε Reflector στο Time Slot 2.
Για να εναρμονιστείτε στην καινούρια κατάσταση του δικτύου, πρέπει απλά να αλλάξετε την συχνότητα και την ονομασία της προηγούμενης μνήμης του επαναλήπτη SW1H.
Πιο συγκεκριμένα, ο επαναλήπτης SW1I που ενεργοποιήθηκε στον Υμηττό, λειτουργεί στις ακόλουθες συχνότητες:
SW1I 438.7375 MHz (OFFSET -7.600 MHz)
Παράκληση αφού ολοκληρώσετε τις αλλαγές στους πομποδέκτες σας, κάντε μια κλήση για δοκιμές.
Ελπίζουμε ότι αυτή είναι η τελευταία αλλαγή που γίνεται στο δίκτυο για φέτος.
Καλές δοκιμές σε όλους!!!

Για τo Διασυλλογικό δίκτυο DMR+

SV1EDZπηγή: www.rsfhellas.org
Categories: el

ολοκληρώνουμε τον κύκλο των εκπαιδεύσεων.

Thu, 30/05/2019 - 15:13

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ.


Αυτή την εβδομάδα ολοκληρώνουμε τον κύκλο των εκπαιδεύσεων μας προς το κοινό.

Θα μας δώσετε μια μικρή περίοδο διακοπής για
τον επαναπρογραμματισμό μας,
την συμμετοχή μας στην αντιπυρική αλλά και την
συμμετοχή μας σε εκπαιδεύσεις και σεμινάρια

Επιστροφή λοιπόν σε αυτή την δράση μας εκ νέου από τέλος Σεπτεμβρίου με θετικές εκπλήξεις ελπίζουμε......

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ.πηγή: www.rsfhellas.org
Categories: el

Εκπαίδευση στο δημόσιο ΙΕΚ Κηφισιάς

Wed, 22/05/2019 - 19:00
Εκπαίδευση του προγράμματος  A' Βοηθειών "από καρδιάς" Πραγματοποιήθηκε στους μαθητές του  δημόσιου ΙΕΚ ΚηφισιάςΕυχαριστούμε για την φιλοξενία.

πηγή: www.rsfhellas.org
Categories: el

ΟΡΟΣ ΚΙΘΑΙΡΩΝΑΣ – ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΚΟΜΒΟΥ SW1G

Mon, 20/05/2019 - 14:30
ΟΡΟΣ ΚΙΘΑΙΡΩΝΑΣ – ΑΠΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΚΟΜΒΟΥ SW1G
Ο επαναλήπτης SW1G δεν θα εξυπηρετεί πλέον τους συναδέλφους, και την αναμετάδοση του δικτύου DMR+, την αναλαμβάνει ο επαναλήπτης SW1J.
Για να εναρμονιστείτε στην καινούρια κατάσταση του δικτύου, πρέπει απλά να αλλάξετε την συχνότητα και την ονομασία της μνήμης SW1G
Πιο συγκεκριμένα, ο επαναλήπτης SW1J που ενεργοποιήθηκε στον Κιθαιρώνα, λειτουργεί στις ακόλουθες συχνότητες:
SW1J 438.6375 MHz (OFFSET -7.600 MHz)
Παράκληση αφού ολοκληρώσετε τις αλλαγές στους πομποδέκτες σας, κάντε μια κλήση για δοκιμές.

Καλές επικοινωνίες!

Για την RSF Hellas
SV1EDZπηγή: www.rsfhellas.org
Categories: el

Άλλη μια εκπαίδευση στην φαρέτρα μας η B-CON.

Mon, 20/05/2019 - 08:54
To Σάββατο ολοκληρώθηκε η πρώτη ΔΩΡΕΑΝ επίσημη εκπαίδευση B-CON από την RSF Hellas.
ΝΑΙ ΝΑΙ ΔΩΡΕΑΝ...
Εδώ και χρόνια έχουμε αποδείξει πλέον πως σκοπός μας δεν είναι να "πουλήσουμε" στους εθελοντές εκπαιδεύσεις, δεν δημιουργούμε "κύκλους" εκπαίδευσης που για να τις ολοκληρώσει ο εθελοντής πρέπει να τα "σκάσει".
Το έχουμε ξαναγράψει, η ΙΔΕΑ τους εθελοντισμού και της προσφοράς στην κοινότητα είναι αυτό που μας ενδιαφέρει.
Προσφορά με πρότυπα ISO, με αναγνώριση των εκπαιδεύσεων από  Διεθνείς φορείς.
Όλα τα άλλα που ακούμε απλά ΔΕΝ μας αγγίζουν διότι απλά αφορούν "άλλους".
Καλή εβδομάδα.  πηγή: www.rsfhellas.org
Categories: el